Niels Wissels
UX-architect

In mijn rol als *UX-architect / interactie ontwerper / design coach / strateeg / …
help ik organisaties gebruiksvriendelijke toepassingen (producten en services) te bedenken en ontwerpen die het verschil maken. Hierin komen techniek en ontwerp samen waarbij de opdrachtgever zijn business-doelstellingen haalt en de gebruiker een prettige ervaring/gebruik met de toepassing heeft. Veelal in de combinatie van hard- en software omdat het mijn ervaring is dat klanten met **kastjes het werk net even iets uitdagender maken. Het meedenken over de strategie en gevolgen voor de organisatie op lange termijn is iets wat bij veel opdrachten automatisch plaatsvindt.

Ik vind het leuk om in verschillende domeinen te werken omdat elke probleemstelling anders is. De flexibiliteit en ervaring om me aan te passen aan de omgeving en opdracht door middel van creativiteit en maatwerk kenmerken mij. In complexe en grote(re) trajecten komen deze kenmerken het best tot hun recht. In het speelveld van R&D, Marketing, IT en Sales manifesteer ik me als iemand die een duidelijke mening heeft, hier ook voor uit zal komen en stakeholders kan begeleiden om samen tot een beter resultaat te komen. Door middel van het maken van mock-ups in korte iteraties krijgen stakeholders beter inzicht in de gevolgen die het project heeft. Veelal vorm ik daarbij een essentiële schakel tussen verschillende stakeholders zoals klant, designteam en implementatie (IT-team).

Van oorsprong ben ik visueel ontwerper met als voordeel dat ik over vorm een mening heb, wat betekent dat ik waar nodig mee kan ontwerpen. In de loop der jaren heb ik me ontwerpmethodes eigen gemaakt en verder ontwikkeld, en mede door het inzetten en overbrengen van ontwerpmethodes zal ik ervoor waken dat de voortgang van het project niet in gevaar komt. Als design coach heb ik meerdere malen geholpen UX en design binnen organisaties op te zetten. Daarnaast vind ik het coachen van mijn UX-collega’s leuk.

*doorhalen of aanvullen wat van toepassing is
** verkeerslichten, domotica, apparaten in de gezondheidszorg, etc.


Kennismaken?

Luminis onderscheidt zich van andere aanbieders in de ICT door een waarde- en klantgedreven aanpak. Wij willen vooruitgang zien, zowel bij onze klanten als bij onze medewerkers. Graag komen we met je in contact om te ontdekken hoe we die kunnen realiseren.

Contact

©2019 Luminis Arnhem – Leveringsvoorwaarden

Design: Eyefun