Jacco Schouw


Software Engineer

Software is vrijwel overal in de wereld om ons heen aanwezig en de hoeveelheid ervan zal blijven toenemen. Wat ik mooi vind is dat deel van de wereld te kunnen begrijpen en zelf te kunnen beïnvloeden. Nog mooier is het om dat voor een opdrachtgever te doen, waarbij hij of zij een resultaat krijgt wat écht gewenst is. Als ontwikkelaar werk ik vooral aan (backend) Java- en Android-applicaties.

Naast software is er ook hardware: bij Luminis Arnhem zijn we gek op Internet Of Things (IoT) projecten. Daarbij kun je allerlei ‘things’ tegenkomen: elektronische schakelingen die als doel hebben om een stukje fysieke wereld te verbinden met het internet. Binnen deze projecten komt mijn ervaring als hardware engineer goed van pas en het leukst vind ik het om beide disciplines samen te brengen.

Naast de genoemde techniek schrijf ik graag verhalen en ga er met een camera op uit om foto’s of video’s te maken. Het zijn bezigheden om mijzelf in uit te drukken en ik kan er steeds weer nieuwe inzichten uit mijn leven op toepassen – eigenlijk heel erg vergelijkbaar met het schrijven van software.

Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Blogposts van Jacco Schouw