To Increase’s innius


Industrial Internet of Things in de praktijk gebracht

To Increase ontwikkelt software-oplossingen voor Microsoft Dynamics AX en Dynamics NAV, en deze worden over de gehele wereld gebruikt. To Increase heeft onder andere kantoren in de VS en India, met het hoofdkantoor in Veenendaal.
Ze zijn tevens actief in het domein van machines en productiebedrijven, en daar ontdekten ze kansen in de onderhoud van machines. Machines die stil staan, of het nu geplande of onverwachte onderhoud betreft, kosten tijd en geld. To Increase zag mogelijkheden om onderhoud meer voorspelbaar te maken en het in tijdsduur te verkorten door gebruik te maken van Industrial Internet of Things (IIoT) en een intensievere samenwerking tussen de verschillende betrokkenen rondom het onderhoud.

Luminis is gevraagd voor ondersteuning in de ontwikkeling van het concept en UX, de development van de applicaties en het realiseren van een sterker agile proces. Deze samenwerking resulteerde in innius. Het is een IIoT-oplossing dat zich aanbiedt als applicatie aan zowel producenten als gebruikers van machines, en zowel managers als onderhoudsmonteurs. Met de applicatie wordt de machine transparant: het is mogelijk om sensoren uit te lezen, KPI’s te berekenen, documentatie van machines in te zien, en ervaringen en oplossingen te delen met collega’s. De applicatie maakt het zodoende mogelijk snel problemen te herkennen en te ondervangen, en het maakt de samenwerking tussen de verschillende stakeholders laagdrempelig en snel.

innius-1

innius is snel omarmd door meerdere partijen in industrie, of het nu machine-producten of -gebruikers betreft. Tevens is het uitgeroepen tot één van de “20 Most Promising Manufacturing Tech Solution Providers of 2016” door CIOReview.