Huuskes Eten & Zo

“Toen Huuskes de app Eten & Zo ging ontwikkelen, bleek dat precies wat we nodig hebben”

Head of Food Service Robert Jan Wagenaar, in Gastvrije zorg.

De slimste app voor kleinschalige zorg

Huuskes uit Enschede bereidt dagelijks circa 60.000 verse maaltijden voor zorginstellingen. Het aantal kleinschalige woonvormen groeit gestaag binnen de zorg. Zorg op maat is dan ook de actuele trend in Nederland. Zorginstellingen kiezen steeds vaker voor kleinschalig georganiseerde zorg waarbij de bewoners flexibel kunnen bepalen wat, en op welk moment ze willen eten. Eten & Zo geeft hierop het juiste antwoord.


René Janssen

Directeur

De Uitdaging

De uitdaging zat hem er vooral in om een app te ontwerpen die aansloot bij het dagelijkse werk van de medewerkers in de kleinschalige zorg. Het bestellen van maaltijden en boodschappen kan door allerlei verschillende wensen of allergieën van de bewoners een tijdrovend en lastig karwei zijn. Onze taak was dan ook vooral om dat proces zo gebruiksvriendelijk, efficient en plezierig mogelijk te maken.

Daarnaast was het belangrijk dat de app ook inzage gaf in het budget van de woongroep, en ook overdracht tussen verschillende medewerkers makkelijker zou maken, zodat alle medewerkers op de hoogte waren van de status van de bestellingen en welke maaltijden voor welke dagen bedoeld zijn.

De Oplossing

Eten & Zo is een app geworden waarbij we de agenda van de dag centraal stellen, voor de medewerkers is het het belangrijkste om te weten wat er voor die dag op het menu staat en tot wanneer er maaltijden zijn besteld. Ook biedt het openingsscherm direct een notitieblok wat dan weer handig is in de overdracht tussen de verschillende medewerkers.

De lastigste uitdaging vond ik om het samenstellen van de maaltijden zo makkelijk mogelijk te maken.  Elke maaltijd bestaat namelijk uit  2 of 3 componenten, die onderling aangepast kunnen worden, maar die elk ook weer in allerlei verschillende variaties voorkomen, zoals bijvoorbeeld gemalen of zoutarm. Daarnaast worden die componenten voor woongroepen weer in verschillende portieverpakkingen geleverd, dus als er vier bewoners gehaktballen willen, dan wordt dat in een portieverpakking voor vier personen aangeleverd.

Uiteindelijk hebben we er voor gekozen de gebruiker alleen het belangrijkste van die keuze in te laten geven, dat gebeurt stapsgewijs, dus eerst de maaltijd, dan de mogelijkheid om componenten aan te passen en uiteindelijk is er de mogelijkheid om de componenten nog in een bepaalde variatie te bestellen.

Qua visuele uiting hebben we gekozen voor een skeuomorphisch ontwerp, dat wil zeggen dat er veel visuele elementen inzitten die lijken op echte fysieke objecten. In dit geval bijvoorbeeld de achtergrond die lijkt op een snijplank, een echte agenda en een notitieblaadje. Dit hebben we gedaan omdat we de app wilde aan laten sluiten bij de belevingswereld van de gebruikers. In veel van de woongroepen wonen ouderen en ook zij krijgen met de app te maken, zonder dat zij misschien allemaal even veel ervaring met nieuwe technologie. Door het gebruik van realistisch uitziende elementen proberen we gelijk duidelijk aan te geven wat alle elementen doen, en daarnaast ook het gevoel van een keuken en van het klaarmaken van eten op te roepen.

 

Gerben Hengeveld

Manager Marketing en New Business

De Uitdaging

Door de veranderingen in de zorg wilden we ook een propositie voor de kleinschalige zorg. Niet langer zijn alleen professionele koks klant, maar nu ook woongroep begeleiders. Deze verandering vraagt om een compleet nieuwe applicatie met uitstekende ondersteuning en advisering voor de besteller van maaltijden en boodschappen. Luminis heeft Eten&Zo ontworpen en gebouwd, wij kunnen hen van harte aanbevelen.

De Oplossing

Eten & Zo, dé Huuskes app voor kleinschalige zorg:

  • Dagelijks overzicht d.m.v. één gezamenlijke agenda
  • Eenvoudig uitgebalanceerde maaltijden bestellen en naar wens toespitsen op dieet
  • Volledig boodschappenassortiment van ruim 4.000 artikelen
  • Lekkere recepten zelf koken, d.m.v. handige receptvideo’s en foto’s
  • Maandelijks inspiratie opdoen van de nieuwste producten
  • Beheersen van kosten d.m.v. de budgetmonitor
  • Bevoegdheden bepalen per gebruiker
  • Zowel in de App Store als Google Play beschikbaar

Kennismaken?

Luminis onderscheidt zich van andere aanbieders in de ICT door een waarde- en klantgedreven aanpak. Wij willen vooruitgang zien, zowel bij onze klanten als bij onze medewerkers. Graag komen we met je in contact om te ontdekken hoe we die kunnen realiseren.

Contact

©2019 Luminis Arnhem – Leveringsvoorwaarden

Design: Eyefun